Programma

We nodigen op beide momenten een select kransje interessante gasten uit, die u graag een aantal originele, leuke, toffe, coole, mooie, verrassende, hippe -en zo kunnen we nog wel even doorgaan- cadeautips aanreiken. We geven u terloops ook hun persoonlijke eindejaarslijstjes mee. Zo weet u na afloop, stel dat ze er de voormiddag/avond zelf niet toe komen, toch wat bvb. hét boek was dat onze gast(e) het afgelopen jaar het meest bijbleef en kan u dat alsnog onder de kerstboom leggen.

Naast het verzamelen van originele cadeautips, proberen onze presentatoren van dienst uiteraard ook een interessante babbel te hebben met onze gasten.

Hieronder vindt u iets meer achtergrondinfo over onze genodigden:

Zondag 12 december 2010, 10u00

Julien Vrebos (62) is film- en tv-maker. 

Foto: © Phile Deprez

Na de hartverwarmende kroniek van Wallonië (Kukeleku) en van de jongens van de vakschool (De acht) wil Julien Vrebos, een verhalenverteller pur sang, nu de armoede in Brussel een stem en een gezicht geven. Daartoe slaan Eén en TV-Brussel de handen in elkaar.

Eén zendt de miniserie uit tussen kerst en nieuw en hetzelfde programma zal ook te zien zijn op TV Brussel.

 

Foto: © Stephan Vanfleteren

Pat Donnez is schrijver, dichter, interviewer, performer en radiomaker. Kiezen is verliezen, moet hij denken.

Hij werd bekend van en bekroond voor onder meer Bomans&Bomans, Titaantjes, Alaska, Bromberen, Leef Lang! en Zot van Elsschot op Radio 1 en Klara. (VRT)

In 2009 werd hij de eerste stadsartiest van Mechelen. Donnez debuteerde met de gedichtenbundel Het is een mooi leven (Zolang je niet bestaat).  Het werd net als Hotemetoten, zijn eerste kinderbundel, enthousiast onthaald. Pat bundelde zijn brieven  aan Angèle Manteau, het monstre sacré van de Vlaamse letteren, in het aangrijpende boek Laten we de wereld vergeten.

Donnez toerde met Chris Lomme en muzikant Gerry Demol langs de Vlaamse culturele centra met een keuze uit zijn werk.

Niets is waar en zelfs dat niet. Gesprekken met Titaantjes bundelt zijn beste interviews.

Marilyn, zijn debuutproza, verscheen november 2010. Over een Kasper, wiens moeder denkt dat ze reïncarnatie van Marilyn Monroe is,  en zijn vader die psychiater is,  gelooft dat ook. ‘Wie ben ik,’ zo vraagt Kasper zich af, ‘om hen tegen te spreken?’

Uit de pers:

‘Hij is de Belgische radioheld.  Voor hen die nooit naar de Vlaamse radio luisteren zal het niets minder dan een feestelijke en roerende openbaring zijn.’ Vrij Nederland

‘Verrassende, verstaanbare gedichten over de liefde, maar ook over het schrijven van een opstel, een vader die sterft aan longkanker of een Poolse poetsvrouw. Zo lezen we ze graag.’ Knack.

Steven Vromman (Low Impact Man) kwam in mei 2008 in de media toen hij besloot te gaan leven met een zo klein mogelijke voetafdruk. Samen met zijn kinderen ging hij op zoek naar een manier van leven die de planeet geen schade toebrengt. Van zijn experiment maakte Canvas een bekroond televisieprogramma. Reportages over zijn experiment zijn ondertussen in ongeveer 50 landen uitgezonden.  Naast een veel gelezen blog scheeft Steven Vromman twee Low Impact boeken, en ging hij vorig jaar op theatertournee met Dimitri Leue. Op dit ogenblik leeft Steven Vromman nog steeds als Low Impact man en toert hij het land rond met lezingen en een Show. De boodschap is duidelijk: het is mogelijk een goed leven te hebben met een kleinere voetafdruk.
Dinsdag 21 december 2010, 20u30
Eva Brems is hoofddocent aan de rechtsfaculteit van de Universiteit Gent. Zij doceert daar Mensenrechten, Recht en Gender en Islam en Recht. Haar onderzoek houdt onder meer verband met mensenrechten en culturele diversiteit, vrouwenrechten, mensenrechtenbescherming in Afrika, en de rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.Eva was tot medio april voorzitter van Amnesty Vlaanderen (www.aivl.be) en is lid van de Raad van Bestuur van Vormen (www.vormen.org) – Vlaamse organisatie voor mensenrechteneducatie- waar ze ook een tijd voorzitter van was (2000-2006). Eerder was zij ook bestuurder van de Liga voor mensenrechten (www.mensenrechten.be) en van Advocaten zonder Grenzen (www.asf.be).
Jan Hautekiet is vooral bekend van het legendarisch woensdagnamiddagprogramma Hallo Hautekiet, waarmee hij vanuit de radiostudio de stubru-luisteraars en -bellers met een spitante directheid van antwoord diende. 

Op muzikaal vlak start hij in 2002 een duoprogramma met Rick de Leeuw, waarin verhalen, gedichten en songs mekaar afwisselen. In 2004 gaan ze uitgebreid op theatertoernee en brengen ze een dvd uit, gevolgd door een nieuwe show in 2006.

In 2007 tourt hij met Rick de Leeuw in Nederland en in 2008 brengen ze hun eerste gezamenlijke cd uit.

In 2008 maakt hij ook een doorstart met Patrick Riguelle in het volledige franstalige programma Un Premier Amour.

In 2009 zorgde hij voor de muzikale invulling van Belgavox, een concertproject met tientallen grote artiesten voor meer solidariteit in België. Ook de 2de editie van dat concert werkte hij uit in 2009.

Eind 2009 ging Op Drift in première, de derde theatervoorstelling met Rick de Leeuw. Hiermee tourde hij heel 2010 door Vlaanderen en Nederland.

In 2011 doet Jan mee aan One Hit Wonders, een tour met uitsluitend nummers van muzikale eendagsvliegen.

Eind 2011 komt een nieuws cd uit met Rick de Leeuw en start de 4de voorstelling onder de titel De Leeuw Zingt. Hiermee tourt hij tot voorjaar 2012 door Vlaanderen en Nederland

Mia Doornaert is oud-redactrice bij De Standaard en werkt nu als onafhankelijke op het kabinet van de premier. Haar column – Doorgeprikt staat netjes – verschijnt tweewekelijks op maandag.
Advertenties

Een reactie op Programma

  1. Pingback: op de stip « Lowimpactman’s Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s